Carnitas

Carnitas er en mexicansk opskrift på dejlig mørt svinekød. Det er små stykker svinekød, som traditionelt tilberedes i fedt. Carnitas kan spises, som det er, med ris, avocado og lidt cremefraiche til, eller det kan bruges som fyld i taco, burritos osv. Det er den slags kød, der er så mørt, at det nærmest falder fra hinanden. Denne udgave bliver langtidstilberedt i en stegeso eller lignende i ovenen. Jeg brugte en nakkefilet, som er en billig udskæring, og der var mad til to dage. Næste gang vil jeg lave en dobbelt portion, så er der også nok til frokost. Jeg fandt opskriften på Foodnetwork.com, men jeg tilpassede opskriften. Du kan lave din egen krydderi-blanding hvis du har lyst, noget jeg stadig har til gode.

Carnitas:

4 spsk. taco- eller burritos-krydderi
1,5 kg nakkefilet
1,5 dl vand

  • Nakkefileten afpudses for det værste fedt og skæres i ca. 2×2 cm tern. Kødet vendes rundt med krydderierne og lægges i fadet. Vandet tilsættes og fadet tildækkes, evt bare med staniol, hvis du ikke har et låg til dit fad.
  • Ovenen opvarmes til 175 grader og fadet sættes ind i to timer. Derefter fjernes låget og kødet tilberedes en time mere, til det er mørt og nemt falder fra hinanden. Hvis al væsken er kogt ind, tilsæt da lidt mere vand, inden fadet sættes i ovenen igen.
  • Kødet strimles med to gafler og væden fra fadet blandes sammen med. Kødet skal ikke drive af “saft”, men være saftigt.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s