Boller fra Amo

Bløde, hvide boller af hvedemel. Ikke noget med gamle kornsorter eller langtidshævet surdej. Bare helt almindelige lyse boller, som den slags der hører til en fødselsdag. Opskriften har jeg fra Amo, den er i Den store bagebog 2. Bollerne smager særdeles godt med smør på, men Nutella skulle eftersigende også få bollerne til at glide ekstra hurtigt ned.

Boller 12 stk:

450 g hvedemel
50 g sigtemel
2,75 dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg
50 g margarine
50 g gær

  • Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Jeg bruger min køkkenmaskine til dette, da jeg ikke synes, at æltning er ret sjovt. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 30 min.
  • Form dejen til boller og lad dem hæve igen i ca. 40 min.
  • Pensel bollerne med vand eller sammenpisket æg. Bag bollerne ved 220 grader i 10-15 minutter
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s