Høj cigarføring på Grønbech & Churchill – gæsteindlæg

I april var der anledning til en fejring, så jeg var en tur på restaurant Grønbech & Churchill i Amaliegade, København, som for nyligt blev tildelt sin første Michelinstjerne. Man kan vælge mellem to menuer, à fire retter, “Flora & Fauna” eller “Saft & Kraft”, og min medspiser og jeg havde heldigvis lyst til hver vores, så vi fik smagt en masse forskelligt. Oven- og nedenfor er et lille udpluk af billeder. Ovenfor ses en af forretterne fra “Saft & Kraft”-menuen: Floralsk marineret slethvar smagt til med syltede perberkorn og kardemomme og ramsløg, salatløg, forårsløg, perleløg og purløg.

Alle retterne var enormt velsmagende, men hvis man skal fremhæve især én ting, så må det være min dessert med knold- og bladselleri, havesyre og grønt æble, som var virkelig overraskende og utrolig velfungerende. Vi valgte vinmenuen (i udgaven “Høj cigarføring” med bobler først og kaffe bagefter). Vinene var ekstraordinært spændende og spillede godt sammen med maden. Tre af de fire vine, i begge vinmenuer, var hvide, hvilket i sig selv var et modigt valg, der fungerede godt. Til kaffen var der i stedet for petit fours to slags chokolade – mørk chokolade med en vanvittig røget whiskey og en knasende, lys chokolade – som blev serveret fra cigaræske.

Nedenfor er en af forretterne fra “Flora & Fauna” med “alt godt fra grisen”, bl.a. grisehale og griseøre samt morkler, hvide og brune champinon og bagte hvidløg. En kombination af sprødt og blødt.

Lam med hvide radisser, pære i flere formater, superintens lakridsrod og mørk malt. Pære viste sig at være superbt med lam, og lakridsroden en smagsskærpende kontrast.

Til hver ret blev der serveret forskelligt brød med en slags pisket yoghurtcreme og lidt olivenolie. Her er det med anis, og et andet brød kom med gurkemeje, spidskommen og ingefær.

Grønbech & Churchill var et spændende og utrolig godt gastronomisk bekendtskab, ligesom betjening, og atmosfære, var god, rolig og sikker. Køkkenet er moderne fransk-dansk, men med med masser af gennemtænkte twists og overraskelser. Grønbech & Churchill er med andre ord hverken det nye nordiske køkken eller det molekylære ditto, men en “kombination af både det klassiske og det underfundige”, som kokken Rasmus Grønbech selv siger, med vægt på smag og elegance.

Det var en skøn aften, og jeg kommer gerne igen, hvis lejligheden skulle byde sig, så der er 6 ud af 6 gafler herfra.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s