Pasta med bagt asparges og tomat

Asparges er i sæson lige nu, og denne her pasta ret er let både at tilberede og let i smagen. Den friske basilikum smager overraskende godt sammen med aspargesene, og tomaterne leverer den rigtige fugtighed til retten. Slut af med lidt frisk revet parmesan og så har du en dejlig sommerret.

Pasta med bagt asparges og cherrytomater til ca. 4 pers.:

400 g pastaskruer
500 g grønne asparges
150 g bacon i skiver
200 g cherrytomater
En håndfuld basilikumblade revet i mindre stykker
Friskrevet parmesan

  • Varm ovnen op til 200 grader. Kog pastaen. Imens klippes baconen i stykker på 1-2 cm. Bred dem ud i bunden af en lille bradepande og sæt den i oven i 5-8 minutter.
  • Knæk den hårde ende af aspargesene og skær stilkene i ca 3 stykker. Skær cherrytomaterne i halve. Kom aspargesene og tomaterne ned til den sprøde bacon og giv det ca 10 minutter mere i ovnen.
  • Hæld vandet fra pastaen og vend den ned i bradepanden sammen med basillikumbladene. Vend godt rundt så saften fra tomaterne kommer ud over pastaen. Hvis der ikke er saft nok fra tomaterne, kan du tilsætte en spsk olivenolie.
  • Drys med lidt friskrevet parmesanost.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s