Flødekartofler

Flødekartofler er altså bare en klassiker!
De fungerer rigtig fint sammen med noget godt kød og lidt grøntsager. Og fordi de er så cremede, behøver du ikke tænke på at lave sovs. Der er mange måder at variere sine flødekartofler på, fx med porre, ost eller friske krydderurter. Men her får du min basisopskrift. Det er individuelt, hvor mange personer der er til i denne her opskrift. Det afhænger af, hvad der ellers bliver serveret til, og hvor sulten du er.

Flødekartofler, et fad:

1,5 kg kartofler
5 dl fløde
½ tsk frisk revet muskatnød
3 tsk salt
peber

  • Skæl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  • Smør et ovnfast fad og læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber.
  • Hæld piskefløden over og bag flødekartoflerne ved 200 grader i ca. en time. Kartoflerne er færdige, når de er gyldne, bløde og cremede.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s