Bruschetta x3

Bruschetta er så nem aftensmad, især nu hvor det er blevet varmt i vejret og himlen er blå. Det er dejligt at kunne lave sine bruchettaer direkte ved bordet, så jeg anrettede i skåle. Det blev næsten en anti-pasto anretning med mandler og oliven. Jeg brugte et ciabatta-brød. Jeg kan godt lide hvis skorpen er sprød, men jeg synes ikke at brødet skal være alt for tørt og hårdt. Hvis bruschettaerne skulle være en appitizer, i stedet for en hovedret, havde jeg lavet blødskiverne mindre.
De tre bruschettaer blev lavet med artiskokcreme, finthakket insalata caprese og parmaskinke med pesto. Den med parmaskinken kræver vist ikke en opskrift, det var bare at smørre en smule pesto på brødet og lægge en halv skive parmaskinke over. Pestoen var ikke hjemmelavet, det må blive en anden dag.

Artiskokcreme, fra SpisBedre;

1 dåse artiskokhjerter, ca 200 g
4 soltørrede tomater i olie
2 spsk olie fra tomaterne
1 fed hvidløg
1 spsk hakket basilikum
1 tsk citronsaft, hvis nødvendigt
Salt og peber

  • Artikokkerne drænes og kommes i en foodprocessor eller minihakker sammen med de soltørrede tomater, olie, hvidløg og basilikum.
  • Blend til cremen er helt ensartet. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Finthakket insalata caprese:

8 cherrytomater
1 mozzarellakugle
1-2 spsk basilikum
2 tsk olivenolie
Salt og peber

  • Cherrytomater, mozzarella og basilikum hakkes fint. Vend dem sammen med olivenolie og smag til med salt og peber.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s