Pistacienøddekage med mælkechokoladecreme – gæsteindlæg

Hvis jeg skal bage skærekager, ender jeg næsten altid med de samme slags – og alt for tit en klassisk chokoladekage. Så nu måtte det være tid til at prøve noget nyt. I Ellens blade, nok BBC Goodfood, fandt jeg denne opskrift, som nemt kan laves dagen før – praktisk, når man har gæster, der både kommer til kaffe og middag! Ifølge opskriften skal man dele kagen i to og smøre chokoladecreme (af mælkechokolade og creme fraiche) mellem lagene og ovenpå. Dét gjorde jeg også, men jeg prøvede samtidig at bage en kage, hvor der kun var creme ovenpå, som vist på billedet ovenfor. Det blev også godt, men knapt så lækkert blødt og svampet.

Pistacienøddekage med mælkechokoladecreme

140 gram pistacienødder
275 g mælkechokolade
200 g brun farin (eller rørsukker)
200 g blødt smør (evt. smeltet)
3 æg
200 gram mel
2 tsk bagepulver
175 ml creme fraiche

  • Hvis det ikke er lykkes dig at finde afskallede pistacienødder, så start med at afskalle nødderne. Det er hårdt arbejde at pille hele 140 g, så næste gang går jeg hellere i et ekstra supermarked for at finde dem afskallede end selv at pille selv.
  • Tænd for ovnen på 180 grader.
  • Tag 125 g pistacienødder og 75 g af mælkechokoladen og hak det superfint i en foodprocessor, minihakker eller lign.
  • Derefter kommes den hakkede nødde- og chokoladeblanding i en skål sammen med sukker, smør, æg, mel og mælk og hele massen røres sammen. Hvis dine nødder er usaltede, kan du tilsætte lidt salt.
  • Dejen hældes over i en bageform. Jeg anvendte to helt almindelige, aflange bageforme, men hvis du har en kvadratisk form på ca. 20 x 20 cm. kan det nok anbefales.
  • Bag kagen i omkring 35-40 minutter, afhængigt af din bageform, og lad derefter kagen afkøle.
  • Når kagen er afkølet, skal chokoladecremen laves: Smelt 200 g chokolade og vend det lidt efter lidt i en kold skål med creme fraichen. Rør godt rundt, så massen bliver ensartet.
  • Skær kagen i to, og påfør et godt lag creme mellem laggene. Og derefter et godt lag på toppen, som til sidst pyntes med resten af pistacienødderne.
  • Skær kagen i små firkanter, som på billedet ovenfor, og server. Hvis du har valgt ikke at lave kagen i lag, kan du eksempelvis servere som ovenfor i et helt stykke.

One thought on “Pistacienøddekage med mælkechokoladecreme – gæsteindlæg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s