Osteboller

Nogle gange er det rart med boller, der ikke bare er til morgenmad med smør og Nutella. De her boller er rigtig gode til madpakken, og selvom de smager af ost, kan de sagtens bruges sammen med andre slags pålæg. Opskriften er fra karolines køkken og kan bages som et møllehjul. Jeg valgte at bage bollerne, uden at de hang sammen og fik 12 stk. ud af det.

Osteboller 12 stk:

25 g smør
1 dl mælk
25 g gær
1 æg + 1 æg til pensling
100 g revet mild ost + ekstra til drys
½ tsk groft salt
250 g hvedemel (ca. 4 dl)

  • Smørret smeltes, mælken røres i, og gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes sammen, til den er blank og smidig. Sæt dejen lunt til hævning i ca. 30 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset og ælt den godt igennem. Form bollerne, sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys revet ost på. Bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 225 grader.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s