Kylligespyd med peberfrugt og pasta med pesto

Mad der er tilberedt på spyd er på en eller anden måde bare lidt sjovere.
De her kylligespyd, skulle ideelt set havde været en tur på grillen. Men vejret var ikke til det. Så de blev tilberedt i ovnen, som også opskriften foreskriver. Kyllingen blev dejlig saftig, så jeg kan godt anbefale at smide dem i ovnen.
Kombinationen af kethup-marinaden til kødet, og persille-pestoen til pastaen fungerede rigtig godt sammen. Resterne var med på madpakken dagen efter. Kødet blev pillet af spyddet, og så havde jeg en kold pastasalat. Opskriften blev fundet hos Karoline, og den er meget nem at variere. Her er den, som jeg lavede dem.

Kylligespyd med peberfrugt 4 pers.:

4 kyllingebryster
2 peberfrugter, grøn og rød
1 dl ketchup
1 tsk tørret oregano
1 spsk sojasauce
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
8 bambusspyd

  • Læg bambusspydene i vand, så de er gennemvædede.
  • Skær kødet og peberfrugterne i rimelig store tern. Sæt kødet på spyd skiftevis med peberfrugttern.
  • Rør ketchup sammen med oregano, sojasauce, salt og peber og smør det på spyddene.
  • Læg spyddene i et ovnfast fad og grill dem øverst i ovnen i ca 10 minutter. Vend spyddene efter halvdelen af tiden.

Pasta med persillepesto 4 pers.:

25 g bredbladet persille
½ dl parmesan
1½ spsk mandler
¾ tsk salt
1 lille knust fed hvidløg
½ dl afkølet hønsebouillon
1 spsk olivenolie
Salt og peber
300 g pasta

  • Kom persille og ost i en minihakker sammen med pinjekerner, salt, hvidløg, ost og bouillon. Blend i ca. 30 sek. Kom olien i, blend igen og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen til den er al dente og vend pestoen i. Server straks sammen med spydene.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s