Meyers kanelsnurrer – gæsteindlæg


En god veninde og jeg kastede os ud i at gøre Meyer kunsten efter med “Kanelsnurrer”. Inden man går i gang, skal man lige være opmærksom på, at dejen skal hæve i ret lang tid undervejs, og at det klart er en fordel at have en røremaskine til denne opskrift. Min håndmixer brændte næsten sammen undervejs og måtte til afkøling på altanen. Men håndmixeren overlevede, og resultatetet blev supergodt. Ikke alene smagte de fantastisk, men det blev også rigtig flot med alle snoningerne i dejen.

Kanelsnurrer, 16 stk.
Dej
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
15 g havsalt
12 g stødt kardemomme
150 g smør

Fyld
125 g blødt smør
125 g sukker
2 spsk. stødt kanel

Og et æg til pensling af snurrerne

  • Rør gæren ud i den kolde sødmælk. Tilsæt æg, hvedemel,sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Meyer anbefaler ca. 20 minutters æltning.
  • Skær smørret i små terninger og tilsæt det lidt efter lidt i dejen, mens du ælter videre. Der anbefales igen 20 minutter i opskriften, men eftersom min håndmikser var ved at brænde sammen, blev det altså kun 10 minutter, hvor dejen da heldigvis også var blank og glat
  • Herefter skal dejen hæve i 1½ time tildækket.
  • Derefter vendes dejen ud på et meldrysset bord og rulles til et rektangel, der er 40 cm bredt og 50 cm langt.
  • Bland smør, sukker og kanel sammen til remonce og fordel det jævnt over hele dejen.
  • Så foldes en tredjedel af dejen ind mod midten, og den anden tredjedel foldes indover den første, hvorved du altså får 3 lag dej. Rul nu dejen ud, så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang og skær den i 16 strimler.
  • Nu skal strimlerne snoes. Tag fat i hver ende af en dejstrimmel, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4–5 snoninger. Pas på med ikke at klemme remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger,placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig,så snippen hæftes ind i bollen.
  • Sæt bollerne på et par bageplade rmed bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.
  • Pensl kanelbollerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s