Jordbærkage med marengs

Den danske sommer er dejlig, når den byder på modne jordbær. I jagten på at finde den bedste måde at spise jordbær på, er denne her opskrift lige nu nr.1.
Opskriften er simpel, men den har den rette belance imellem sprød og blød, sød og syrlig. Jeg pyntede toppene med knust frysetørret jordbær. De mistede lidt af deres flotte røde farve i ovnen, men det pyntede stadig fint. Forresten behøver kagerne slet ikke et låg, men jeg synes nu at det både var flot og godt med ekstra marengs til jordbærene.

Jeg lavede også et par mini-kager med lakridsmarengs. De blev gode, men måske ville hindbær have været mere velegnede. Lakridsen var lidt for gennemtrængende, og kunne have brugt noget mere modspil. Men jeg kunne også have brugt mindre lakridspulver i marengsen.

Jordbærkage med marengs, 6-8 små kager:

3 æggehvider
1,75 dl sukker
2 frysetørrede jordbær-skiver
24 små jordbær
1,5 dl piskefløde
1-2 tsk. vaniliesukker
50 g mørk chokolade

  • Først laves marengsbundene. Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes. Pisk til marengsen er sej.
  • Kom marengsmassen i en frostpose. Klip et lille hjørne af posen og sprøjt marengsbunde ud med en diameter på ca. 6 cm. Der bliver ca. 12-16 stk. Hvis du har lyst, kan halvdelen pyntes med frysetørret jordbær.
  • Bag dem ved 100 grader i 1 time.
  • Når marengsen er færdig og afkølet, smeltes chokoladen og halvdelen af marengsbundende pensles med chokoladen. Lad dem tørre. Det skal ikke være de marengs der er pyntede, de skal jo bruges som låg.
  • Pisk fløden så den bliver til blødt flødeskum. Det må ikke blive for stift pisket. Vend vaniliesukkeret i flødeskummet.
  • Nu skal kagerne samles. Tag en marengsbund med chokolade og kom 2 tsk flødeskum på. Skær jordbærene i halve og arranger dem rundt på bunden. Der kan ca. være 3 små jordbær på en bund.
  • Tag et marengs-låg og kom en lille klat flødeskum på undersiden, inden den placeres ovenpå jordbærene. Det vil hjælpe med at holde låget på plads.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s