Kanelsnegle

Kanelsnegle er fyldt med barndomsminder. Jeg tror, at jeg, ligesom de fleste andre, synes, at kanelsnegle er noget af det mest fantastiske, der findes. De skal helst være bløde og fyldt med “snask”. Opskriften har jeg fra Amos Bagebog nr. 2, og sneglene lever op til både at være “bløde og snaskede”. De skal naturligvis pyntes med hvid glasur.

Kanelsnegle ca. 15 stk

Dej:
400 g hvedemel
100 g margarine eller smør
50 g gær
50 g sukker
1 æg  (+1 æg til pensling)
2 dl lunken mælk

Fyld:
100 g smør
100 g brun farin
2 tsk kanel

  • Gæren opløses i den lune mælk. Smør, sukker, æg og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Form dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca 20 minutter.
  • Rør smør, kanel og brun farin sammen til fyldet.
  • Dejen rulles ud til et rektangel, og fyldet smørres ud i et jævnt lag. Rul dejen sammen på den lange led og skær skiver på ca. 2 cm størrelse.
  • Sæt sneglene på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  • Pensel sneglene med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 10 minutter ved 225 grader. Når sneglene er afkølede, pyntes de med hvid glasur.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s