Italienske pastaruller

En dejlig italiensk ret, som er nem at lave, men som kræver lidt tålmodighed. Opskriften er fundet i SpisBedre, marts 2009. Jeg har efterhånden lavet den en del gange, og den er et godt alternativ til lasagne.
Hvis det skal hurtigt, kan bechamelsaucen udskiftes med en mornaysovs fra supermarkedet. Det samme kan tomatsovsen. Så bliver retten mindre kompliceret og en del hurtigere at lave. Det vil også til denne ret, være en god ide med en skål salat.

Italienske pastaruller, 4 pers.:

6 friske lasagneplader
1 squash
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
200 g emmentaler
150 g kogt skinke i tynde skiver

Tomatsauce:
1 løg
3/4 dl olivenolie
1 dåse flåedetomater
Salt og peber

Bechamelsauce:
2 1/2 spsk smør
2 1/2 spsk hvedemel
5 dl mælk
Salt og peber
2 knsp revet muskatnød

  • Lav først rullerne: Skær squash i skiver, og derefter i strimler. Steg dem i olie. Smag dem til med salt, og lad dem afkøle.
  • Riv osten i strimler. Fordel ca. 150 g ost, skinke og squash på lasagnepladerne. Rul sammen fra den korte side. Pak rullerne tæt i plastfolie. Læg dem i køleskabet indtil gratineringen.
  • Lav dernest tomatsaucen. Pil og hak løget. Steg i olie i ca. 3 min. Tilsæt tomater, salt og peber. Kog saucen ved svag varme i 15-20 min. Hvis tomaterne ikke er helt udkogte, kan de presses en smule med en ske. Men det gør ikke noget hvis der er lidt tekstur i sovsen.
  • Bechamelsaucen laves til sidst. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og lad det stege med ca. 2 min. under om­røring.
  • Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Sæt ovnen på 225°. Tag plastfolien af rullerne og del rullerne på midten. Hæld halvdelen af bechamelsaucen i en ovnfast fad. Læg rullerne i fadet. Hæld resten af bechamelsaucen og tomatsaucen over rullerne. Drys de resterende 50 g revne ost henover.
  • Gratiner midt i ovnen i 18-20 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s