Agua fresca med galiamelon

Agua fresca er næsten som hjemmelavet saftevand, men lavet på friske frugter. Det vil sige, at der ikke er noget med at stå og koge sirup først. Den kan laves på alle frugter, der kan laves til pure, fx jordbær, melon og ananas.

Agua fresca er meget populære i Mexico og er nu ved at gå deres sejrsgang i USA. Agua Fresca fungerer rigtig godt som tørstslukker. Vores sommer her i Danmark har ikke været så stabil med hensyn til varme, men alligevel giver denne her drik tanker om en varm og solfuld strand.

Jeg har tilpasset opskriften fra foodnetwork juli-aug 2012. Drikken skullet have været mere klar og gennemsigtig, men min si var ikke fin nok. Hvis du gerne vil have en drik der er helt klar og uden frugtkød, så brug en MEGET fintmasket si. Det er en god måde at bruge lidt rester af blød frugt på og ideelt, hvis du ikke er velsignet med en juicemaskine.

Agua fresca, 1-2 glas:

½ Galiamelon
1-1,5 dl vand
2-3 tsk rørsukker
2-3 tsk citronsaft, eller lime

  • Purer/blend melonen. Sigt frugten igennem en fintmasket si.
  • Tag frugt-kødet fra. Lad være med at smide det ud, det kan sagtens spises.
  • Tilsæt vandet til frugtsaften og smag til med sukker og citron. Du kan sagtens tilsætte mere end 1,5 dl vand. Det kommer an på, hvor kraftig du gerne vil have smagen.
  • Server iskold, gerne med isterninger.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s