Lækker rosmarinfocaccia – gæsteindlæg

Jeg har bagt denne focaccia mange gange som et stort stykke madbrød i en bradepande og serveret det til eksempelvis til italienske retter eller forskellige tapas. I stedet for at lave en stor focaccia kan du selvfølgelig også dele dejen og lave mange små. Opskriften er fundet i Politikens Store Bagebog, hvor der er mange forslag til variationer, eksempelvis med salvie eller oliven i stedet for rosmanrin.

Focaccia

30 g gær
6 dl vand
1 kg mel, evt. pizzamel
1 spsk fint salt
1-2 dl olivenolie
Rosmarin, tørret eller friske kviste
3 tsk havsalt, fx Maldon

  • Opløs gæren helt i lunken vand.
  • Tilsæt derefter et par hundrede gram af melet samt salt og størstedelen af olivenolien.
  • Herefter tilsættes resten af melet og dejen æltes godt. (Jeg har ikke en røremaskine, men min håndmikser klarer heldigvis opgaven rigtig fint).
  • Når dejen hænger fint sammen og er godt æltet igennem, tilsættes en smule olie i skålen. Dejen vendes rundt i olien, så der kommer olie rundt på hele dejen.
  • Herefter dækkes dejen til med film og hæver i 2 timer.
  • Bradepanden smøres godt med lidt olie (evt. kan bagepapir også bruges), og dejen lægges ned i.
  • Så trykkes dejen ud, så det udfylder bradepanden, og derefter kommes lidt olie ovenpå med masser af rosmarin og havsalt.
  • Brødet bages ved 220 grader i omkring 20-25 minutter. Man kan vælge at give ovnen et par sprøjt med vandforstøver, hvis man har sådan en. Jeg plejer at nøjes med at komme lidt vand ind på en anden bageplade i ovnen (altså ikke den, som bradepanden står på!).

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s