Wok med nudler, oksekød og majs

Denne ret er endnu en af dem, der gør hverdagen lidt nemmere. Den er hurtig at lave og kræver ikke en lang indkøbsliste. Jeg laver som regel lidt ekstra, for nudlerne er også gode at have med på madpakken. Jeg er lidt mild med hensyn til hvidløget, og retten kan også klare et skud chili, hvis du skulle have lyst til det.
Forårsløget kan udskiftes med porre. Så bliver “løg-smagen” endnu mere fremtrædende.

Wok med nudler, oksekød og majs. 3. pers.:

300 g mørt oksekød i strimler, evt bøffer du selv skærer i strimler
1 dåse majs
5 forårsløg i skiver
½ dl soya
2 fed hvidløg
olie til stegning
150 g ægnudler

  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Mine skulle kun have 2 minutter i kogende vand. Derefter drænede jeg dem, og satte dem til side.
  • I en wok varmes olien op og kødet brunes. Pres hvidløget og tilsæt det til wokken. Efter et minut tilsættes 2 spsk soya. Lad det koge ind og tag kødet op.
  • Tilsæt majsene og lad dem stege ved høj temperatur i et par minutter.
  • Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt forårsløget. Kom nudlerne i wokken og vend godt rundt, sammen med den resterende soya.
  • Når nudlerne er varme, smages retten til.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s