Ismageriet på Amager

Sommerferien bød på en Københavner-tur. Og igennem længere tid har Anna talt meget varmt om Ismageriet, så nu kom tiden til at få det prøvet.
Ismageriet holder til i en tidligere bagerforretning og har holdt stilen i moderne retro 50’er stil. Den gamle bager-kringle hænger stadig udenfor og pynter, og på den anden side af vejen holdt deres lille isbil, naturligvis også i retro-stil. Farverne er pastel og stemningen er dejlig afslappet. Men nu til det vigtigste, isen.

Ismageriet laver klassisk italiensk is, youghurtis og sorbet. Jeg prøvede to af deres italienske mælkeis, som begge var dejlig cremet. Cremetheden opnåes dels ved de ingredienser de bruger, nemlig mælk som er tilsat et skummetmælkspulver, og derved lander fedtprocenten på 5-7. Og dels ved deres teknik, som jo kræver en ismaskine.
Deres filosofi er, at de så vidt som muligt bruger økologisk råvarer, men at smagen er det vigtigste. Og det falder rigtig godt i min smag. Det skal ikke være økologisk for enhver pris.

Tilbage til smagen. Jeg prøvede en mynte-chokolade-is og en nutella og kiks-is. Naturligvis med guf! Begge dele var propfyldt med smag og de havde bestemt ikke været nærige med fyldet eller kuglernes størrelse.
Mynte-chokolade-isen mindede lidt om en aftereight-is, men med gigant store stykker chokolade i og en frisk grøn farve. Nutella og kikse-isen smagte i retningen af en vanilie-is med oreo. Jeg fik også tillusket mig lidt smagsprøver hos de andre, og deres is var også meget velsmagende. Det var tydeligt at smage, at det var kvalitets-is hele vejen igennem.

Vi gik alle glade fra Ismageriet, det var helt klart en lille udflugt værd. Hvis nogle af jer skulle komme til hovedstaden eller bor der, så får Ismageriet  en varm anbefaling med på vejen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s