Caspars mørbrad

Caspars mørbrad er jo egentlig et ret intet-sigende navn til en ret. Men opskriften stammer fra et eller andet dameblad, hvor en venlig dame havde indsendt sin søns ynglingsopskrift. Så den hedder altså Caspars mørbrad i min lille notesbog.
Navnet dækker over svinemørbrad-bøffer i fad med flødesovs.
Retten er en rigtig caloriebombe, og den har en meget cremet og fyldig smag. Derfor passer ris og en skål salat godt til. Fløden kan udskiftet med madlavningsfløde, men så kan sovsen komme til at skille en smule.

Caspars mørbrad, 4.pers.:

1 svinemørbrad, ca. 500 g
150 g bacon i tern
100 g revet emmentaler
3,5 dl fløde
Salt og peber
olie

  • Svinemørbraden afpudses for sener og fedt. Skær mørbraden i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse.
  • Brun mørbraden i lidt olie på en varm pande, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydder med salt og peber, men brug kun en lille smule salt. Baconen kommer også til at salte retten.
  • Steg baconternene sprøde på panden og fordel dem over mørbraden.
  • Drys den revne emmentaler over kødet og hæld fløden over retten.
  • Sæt fadet i ovenen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Retten er færdig når osten er gylden og sovsen tyknet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s