Cremet perlespelt-ret

Nogle kalder det spelt-risotto når de laver en sammenkogt ret med perlespelt, men jeg synes ikke helt, at denne her ret passer under den kategori.
Når perlespelt bliver kogt bliver de lidt cremede, og en lille klat cremefraiche ovenpå giver lidt ekstra cremet syrlighed til retten. Jeg har lavet denne her ret med mange forskellige slags grøntsager, og oftest laver jeg den helt uden kød. Det er en god måde at få brugt rester af grøntsager. Retten kan også bruges som tilbehør, eller spises sammen med en salat.

Cremet perlespelt-ret, 2 pers.:

200 g perlespelt
½ bouillonterning, grøntsags
1½ dl ærter
1 porre i skiver
100 g skinkestrimler eller en rest af hamburgerryg
½ grøntsagsbouillonterning
1 dl cremefraiche el syrnet fløde 6 %
Salt og peber

  •  Perlespelten koges efter pakkens anvisninger sammen med bouillon. Mine skulle koges i 400 ml vand i 20 minutter.
  • Når der mangler ca. 5 minutter af kogetiden tilsættes ærter, skinke og porre.
  • Smag retten til og server med en klat cremefraiche på toppen.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s