Verdens bedste fødselsdagsboller

Ja, sådan hedder opskriften faktisk. Bollerne blev bagt til Anders’ fødselsdag, og de blev rigtig gode. Om de lige er verdens bedste, det er måske at love for meget. Det er jo store ord. Men de er rigtig gode, og bestemt gode nok til at jeg vil lave dem igen.
Dejen var meget blød at arbejde med, og jeg havde svært ved at forme bollerne så de blev flot runde. Men smagen var dejlig og de var virkelig bløde og luftige.
Opskriften er endnu engang fundet i en Amo kogebog, denne her gang fra den første de udgav, der hedder Den store fødselsdagsbagebog.

Verdens bedste fødselsdagsboller, 18-24 stk.:

150 g smør eller margarine
75 g gær
2,5 dl mælk
1 spsk sukker
2 æg + 1 æg til pensling
500 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk kardemomme

  • Smelt smørret og tilsæt mælken, så det bliver lunt. Opløs gæren heri.
  • Tilsæt sukker, 2 æg, salt og kardemomme.
  • Rør melet i med en grydeske. Dejen skal røres grundigt, så der ikke er klumper i. Det er meningen at dejen skal være meget lind.
  • Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.
  • Nu skal bollerne formes. Det gøres nemmest ved at komme godt med mel på hænderne. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve igen. Denne gang i 40 minutter.
  • Pisk et æg sammen og pensl bollerne med ægget.
  • Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s