Blommemuffins med marcipan

Nu er det blevet efterår, og vi er så heldige, at vi har et blommetræ i vores have. Det er ret gammelt, så det giver ikke sindssygt mange blommer, men dem, der kommer, smager dejligt.
Jeg synes, det var lidt ærgerligt, at jeg ikke umiddelbart havde noget at bruge blommerne til. Vi har foræret nogle af dem væk, men der var stadigvæk nok til at bage en kage med dem.
Jeg falder næsten altid for muffins opskrifter frem for store kager. De er bare lidt nemmere at spise og en del nemmere at forære væk. Jeg fandt inspiration til kagerne hos Loui og Bearnaisen.

Blommemuffins med marcipan og vanilje, 12-15 stk.:

3-5 blommer
1 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
125 g smør
3 æg
120 g sukker
150 g mel
2 tsk bagepulver
60 g marcipan i små stykker eller revet

  • Blommerne vaskes, stenene skæres fra og frugtkødet skæres i små tern.
  • Drys rørsukker og vaniljesukker over blommeternene.
  • Pisk sukker og smør sammen til  det er luftigt.
  • Rør et æg af gangen i dejen. Pisk godt imellem hvert æg, så dejen ikke skiller.
  • Mel og bagepulver røres i dejen.
  • Vend blommeternene og marcipanstykkerne i dejen.
  • Fordel dejen i 12-15 muffinsforme.
  • Bag muffins’ne ved 180 grader i 15-20 minutter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s