Spinat og champignon-risotto med sprød parmaskinke

Risotto er grundlæggende en nem ret at lave. Det er bare vigtigt, at den får en del opmærksomhed undervejs. Det er en meget mættende ret, som sagtens kan laves uden den sprøde parmaskinke, men jeg synes nu, det er rart med lidt sprødt til at komplimentere den ellers “bløde” ret.
Retten er frit fortolket fra Sæson for god smag. Hvis du skulle have rester tilovers, så se med imorgen. Så viser jeg, hvad jeg lavede ud af mine rester af risottoen.

Spinat og champignon-risotto med sprød parmaskinke, 4 pers.:

300 g champignon i skiver
2 spsk olie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket eller presset
250 g risottoris
2 dl hvidvin
8 dl grøntsagsbouillon, alternativt 8 dl vand og 1½ bouillonterning
100 g optøet spinat eller frisk
35 g parmesanost
4 skiver parmaskinke

  • Start med at opvarme ovnen til 200 grader. Bred parmaskinken ud på en bageplade og bag dem ca 5 minutter. Skinken skal blive sprød og gylden. Tag skinken ud og sæt til side indtil risottoen er klar.
  • Imens steges champignonskiverne gyldne i 1 spsk olie, i en stor gryde. Tag dem op og sæt til side.
  • Kom 1 spsk olie i gryden igen og steg løg og hvidløg til de er klare.
  • Tilsæt risottorisene og steg dem til de er let gyldne.
  • Hæld hvidvinen over og lad det meste fordampe.
  • Tilsæt grøntsagsbouillonen lidt efter lidt. Risene skal blive møre og væsken skal være kogt ind. Det tager ca. 20 minutter. Hold godt øje med gryden og rør jævnligt.
  • Riv parmesanen og vend den i risottoen sammen med spinaten og champignonerne. Varm igennem og smag til med salt og peber.
  • Server sammen med den sprøde parmaskinke.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s