Popovers med forårsløg og ost

Popovers er et amerikansk begreb for en slags Yorkshire pudding, altså en form for ægge-dej bagt i minimuffinsforme, så der dannes et hult indre. Jeg er stødt på popovers på diverse amerikanske madblogs og tænkte, at nu var det på tide at prøve at lave dem. De spises på mange forskellige måder, men vist oftest som tilbehør til aftensmaden.
Denne her udgave er med forårsløg og ost, og vil passe rigtig fint til en suppe. De blev en lille smule pandekage-agtige. Så de kan også bruges til et lidt lettere måltid.
De popper op og bliver luftige, men de taber lidt af “pusten” efter de første par minutter. Det kan også ses på billedet.

Popovers med forårsløg og ost. 24 stk.:

125 g mel
1 spsk forårsløg, fintsnittede
3 dl mælk
2 æg
1 spsk smeltet smør
85 revet gruyere, eller anden ost
½ tsk salt
lidt peber

  • Opvarm ovnen til 230 grader.
  • Pisk æggene sammen med mælk og smør.
  • Rør mel, forårsløg, ost, salt og peber sammen med æggemassen.
  • Smør en mini-muffinsform grundigt og fordel dejen i formen.
  • Bag popovers’ne i den varme ovn i 10 minutter uden at åbne ovndøren.
  • Derefter sænkes temperaturen til 180 grader og bag i yderligere 8-10 minutter.
  • Server dem varme.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s