Koldhævede boller med rød pesto

Det er så dejlig nemt med koldhævede boller. Dejen røres sammen om aftenen og tilbringer så natten i køleskabet.
Du bestemmer selv hvor meget pesto der skal i. Jo kraftigere din pesto smager, jo mindre skal der i. Vær også opmærksom på saltmængden, den afhænger nemlig også af hvor kraftig din pesto er. Bollerne kan sagtens bages uden pesto, så skal der 2 tsk. salt i. Hvis du har lyst, kan du at vælge udskifte 100 g af hvedemelet med fx. grahamsmel. Så bliver dine boller lidt grovere.
Jeg bager jævnligt de her boller, og de er dejlige og bløde dagen efter. Det er blandt andet de boller der er under den dejlige hønsesalat her.

Koldhævede pesto-boller 12 stk.:

15 g gær
5 dl vand
1-2 spsk pesto
1 tsk salt
600 g hvedemel

  • Opløs gøren i vandet. Rør de resterende ingredienser i. Slut af med melet. Dejen skal ikke æltes, den skal blot røres sammen, og være ret klistret.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm, og sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Dejen skal hæve minimum 8 timer.
  • Ovnen varmes op til 200 grader. Imens sættes bollerne med to skeer på en bageplade. Alternativt kan du bruge hænderne, men dejen vil være ret klistret.
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s