Rejecocktail-salat

Rejecocktail burde jo være anrettet i fine glas og ikke i en skål. Men da vi fik rejecocktail-salat til aftensmad, og ikke bare som en forret, så valgte jeg at lave det hele i en skål. Inspirationen fra Karolines køkken.

Selvom det er en gammel klassiker, så holder retten stadigvæk. Det er bare vigtigt ikke at drukne salaten i dressingen. Rejer har en delikat smag, som ikke skal overdøves af saucen. Som sagt så var det en hovedret for os, så vi fik groft flûtes til.

Rejecocktail-salat til 2-4 pers.:

200 g rejer
2 avocadoer
½ hoved iceberg-salat
½ agurk
½ citron
1 groft flutes

Dressing:
2 dl cremefraiche 9%
½ dl sød chilisauce
5-10 dråber tabascosauce
Salt

  • Rør dressingen sammen og smag den til med salt. Lad den stå koldt og trække.
  • Snit icebergsalaten i fine strimler. Skær agurkerne i halve skiver og skær også avocadoerne i skiver.
  • Anret salaten lagvis. Salat i bunden, derefter agurk og så avocado, og gentag lagene. Slut af med at toppe med rejer.
  • Skær skiver af citronen og anret. Pres det sidste af citronen ud over rejerne.
  • Server sammen med dressingen og lune flutes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s