Asiatisk kylling med masser af grønt – gæsteindlæg

Det er altid dejligt let og lækkert at lave asiatisk stir-fry af den ene eller anden slags og servere det med basmatiris kogt med lidt riseddike. Opskriften nedenfor er meget mild og enkel i tilsmagningen med vægt på sesam, chili og soya. Du kan overveje at tilsætte lidt oyster sauce eller ingefær, hvis du er i humør det til.

For at få et syrligt modspil til de søde grøntsager, som akkompagnerer kyllingen, valgte jeg at lave en uhyre enkel agurkesalat med eddike, chiliflager og peanuts.

Asiatisk kylling
500 g kyllinge inderfilet
200 g friske minimajs
150 g sukkerærter (sugar snaps)
1 gul peberfrugt
1 løg
½ dl. soya
3 tsk. rød chilipaste
1 spsk. sesamolie
Ristede, hvide sesamfrø

  • Mariner kødet i soya, rød chilipaste og sesamolie.
  • Skær grøntsagerne ud i aflange former.
  • Når kødet har trukket i marinaden i mindst 30 minutter, kan du begynde på stegningen. Start med at stege alle grøntsager ved høj varme med lidt olie. Tag dem derefter af og steg kyllingen, også ved høj varme. Når kødet er ved at være gennemstegt, tilsættes resten af gørnsagerne, så det hele bliver stegt sammen.
  • Drys ristet, hvid sesam over retten, inden den serveres med ris.

Agurkesalat
1 agurk
1 dl. riseddike
En håndfuld peanuts
Chiliflager

  • Hvis du ønsker at skrælle argurken helt eller delvist, skal du starte med det.
  • Flæk agurken i to lange halve og fjern kernene med en teske.
  • Skær derefter agurken i skiver.
  • Kom agurkeskiverne i en skål og bland dem med riseddike og chili.
  • Sæt skålen i køleskabet, så det kan trække i mindst en time. Inden den serveres, tilsættes peanuts efter smag og evt. mere chili.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s