Tour-Retour – gæsteindlæg

Anna og jeg besøgte Rasmus Oubæks reinkarnerede brasserie, Retour (betyder meget passende “tilbage” på fransk), der ligger bag ved Det Kongelige Teater her i København. Oubæk solgte sit béarnaiseétablissement, der stadig eksisterer under hans navn, og vendte bøffer til perfektion i et par år på MASH, med enorm succes. Vi havde været på Oubæk før, i Oubæks “Béarnaisekonge”-år, hvor jeg (og kun jeg i selskabet, skal siges) ikke var tilfreds. Der var simpelthen bedre, mere autentisk franske og mindre crowd-pleasing køkkener end Oubæks. De helt fantastiske anmeldelser af Retour overdøvede heldigvis minderne om dét kedelige bøfhus deluxe, Oubæk, nok ufrivilligt, var endt som i mine øjne.

Anna bestilte klassikeren ribeye med sauce béarnaise, pommes frites og grøn salat, fra et et lidt smalt menukort, og jeg valgte rørt tatare med samme garniture fra dagens tavle. Anna var meget tilfreds med steaken, der var mør og saftig, og Oubæks signatursauce var tyk, god og gul, som i gamle dage. Min rørte steak tartare (eller reelt filet américain, mmh) var skarp, frisk og let og virkelig god. Også den grønne salat var god og diskret partner til kødet. Vi delte en rød flaske fra Roussillon, fransk Catalonien – La Soif du Mal fra Les Foulards Rouges – der var frisk og levende og gav god syrlighed til tartaren og havde krop og karakter nok til ribeyen. Rigtig fin. (70% syrah og 30% grenache, usvovlet og dyrket naturligt.)

Efter hovedretterne, som var gode portioner, var vi simpelthen stopmætte!, så planer om dessert blev reduceret til madeleines (meget fin detalje at have på kortet) og chokoladetrøfler, meget lækre, især madeleinekagerne. Regningen lød på ca. 1.000,-.

Maden var kort sagt god og sikker. Retour er et lille lokale, og man sidder meget tæt – det er nok prisen for de rimelige priser, så at sige – så lydniveauet er børnehavehøjt. Til gengæld er stemningen og energien, helt bogstaveligt, høj, så mens Retour ikke er stedet til en romantisk date, er det oplagt til mad inden en tur i teatet f.eks., eller en dejlig tordag aften som Annas og min.

Resultatet – mad, atmosfære, pris – er tre mellemstore gafler, hverken mere eller mindre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s