Lækre petit fours til afternoon tea – gæsteindlæg

De her kager er måske nogle af de fineste, som jeg har lavet, og de smagte også supergodt. Jeg skulle have besøg af nogle piger til afternoon tea, så jeg brugte en del tid i køkkenet, især foran ovnen, men det var bestemt det hele værd – se billedet nederst på siden!

Denne opskrift er inspireret af Byens Bedste Kager gengivet i Boligliv, men jeg ændrede lidt i den og gjorde den en kende mere enkel. Nedenfor er opskriften skrevet, som jeg lavede den. Det er nødvendigt at have nogle små forme til kagerne. Jeg havde købt seks bådforme hos Kunst og Køkkentøj, som var virkelig gode, om end ikke billige. Det ville selvfølgelig havde været bedre at have haft flere forme, men kagerne er hurtig bagt, så det tog ikke for lang tid.

Petit Fours

Mørdej
150 g mel
100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
1 æg

Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel

Øverste lag på kagerne:
100 g grofthakket mørk chokolade
3½ dl. piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
Friske jordbær, hindbær og blåbær

  • Start med at lave mørdejen. Hæld melet i en skål og smuldr smørret deri. Tilsæt derefter flormelis og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i mindst to timer.
  • Så skal mazarinmassen laves. Bland marcipan og rørsukker og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør og æg lidt efter lidt, og til sidst melet. Sørg for at massen bliver rørt godt sammen.
  • Når mørdejen har stået køligt i mindst to timer, er den klar til at blive rullet ud med en kagerulle, så den kan kan passe til de små forme.
  • Når formene er beklædt med mørdej (også op af kanten selvfølgelig), kommes mazarinmassen oven på mørdejen.
  • Kagerne bages i ca. 14 minutter.
  • Når kagerne er afkølede, smeltes chokoladen i en skål (gerne over et vandbad). Pensl kagerne på toppen med chokoladen og lad chokolade tørre.
  • Derefter piskes fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker.
  • Med en sprøjtepose fordeles flødeskummet pænt oven på kagerne.
  • Pynt derefter med de friske bær.

Kagebordet var inspireret af et afternoon tea-besøg på The Ritz, London, for nogle år siden, og af Ellens gode opskrifter. Så der var både mini-bananmuffins med chokolade, lakridsmarengskys og lyserøde vaniljemarengskys, hindbær– og blåbærsnitter (i runde former), cucumbersandwiches og scones m.m.

Advertisements

2 thoughts on “Lækre petit fours til afternoon tea – gæsteindlæg

    • Tak, Maja, dejligt med feedback fra selveste Snackdronningen :)
      Ps. Den mirabellekage du lavede på Grydeklar så supergod ud!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s