Græskarsuppe med sprødt og salt drys

For en lille måneds tid siden var jeg ude at spise, og til forret fik vi en rigtig fin og lækker græskarsuppe. Det er den, jeg har prøvet at genskabe, og jeg synes, at suppen blev rigtig vellykket. Lige sådan en suppe, det er dejligt at varme sig på i de kolde efterårsdage. Suppen mætter godt i sig selv, men groft brød passer rigtig godt til.
Suppen afsluttes med en lille teskefuld cremefraiche eller syrnet fløde, og et sprødt drys af bacon og græskarkerner. Drysset vil også fint kunne bruges på andre supper.

Græskarsuppe med sprødt og salt drys 2-3 pers.:

800 g hokaidogræskar
800 ml hønseboullion, evt vand + 2 bouillonterningner
1 stort løg
1 spsk olie
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk chiliflager
1 pakke bacon i skiver
1 håndfuld græskarkerner
Syrnet fløde 6 %

  • Skær græskaret halvt igennem og skrab indmaden ud. Skær skralden af og skær græskarkødet i tern.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Hak løg og hvidløg fint og kom det ned i gryden. Løget skal blive blødt, men ikke brune. Tilsæt spidskommen og chili.
  • Hæld hønsebouillonen over og lad lade koge under låg i ca. 20 minutter.
  • Imens klippes baconen i små strimler og steges sprød på en lille pande. Når baconen er sprød og gylden lægges den over på et stykke køkkenrulle.
  • På samme pande tilsættes nu græskarkernerne og de steges sprøde på et par minutter, hvorefter de også lægges på et stykke køkkenrulle.
  • Når græskar-ternene er helt bløde, blendes suppen med en stavblender, til den er helt glat.
  • Server suppen dejlig varm og top med drys og cremefraiche

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s