Cremet champignonsuppe til en regnvejrsdag

Når nu vejret er blevet så efterårsagtigt, så er det rart at lune sig med en skål cremet suppe. Champignonsuppen kan laves med forskellige slags svampe, både friske og tørrede. Jeg brugte i denne her omgang kun champignon. Fløde og sennep kan begge dele udelades, det kan være op til ens humør, eller hvor slem kulden udenfor er, om de skal tilsættes. Jeg synes, suppen havde brug for lidt modspil til den meget fyldige smag. Derfor kom jeg også lidt sennep i.
Anders kunne godt lide suppen, men var knap så vild med senneppen. Men det skyldes nok, at han generelt ikke kan lide sennep og andre eddike-agtige ting.
Sørg for at server suppen dejlig varm og med godt brød til.

Svampesuppe til 4 pers.:

500 g champignon
1 stort løg
1 spsk olie
500 ml vand
1-2 terning hønsebouillon eller svampe-bouillon
1 dl hvidvin
½ tsk tørret timian
100 ml madlavningsfløde
½-1 tsk dijonsennep

  • Rens champignon og skær dem i kvarte. Skær løget i tern.
  • I en stor gryde opvarmes olien og løget steges i et par minutter, uden at tage farve. Tilsæt champignonerne og lad dem afgive deres væde. Det tager ca. 5-6 minutter.
  • Tilsæt hvidvinen og kog i ca 1 minut. Tilsæt derefter bouillonen og timian. Kog i små 5 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender til den er jævn og glat.
  • Tilsæt fløde og sennep, og kog suppen op igen. Hvis suppen er blevet for tyk, tilsættes mere vand.
  • Server suppen rygende varm med groft brød til.
Advertisements

2 thoughts on “Cremet champignonsuppe til en regnvejrsdag

    • Det er jeg glad for at høre. Det har været en smuk efterårsdag her, men kulden presser på!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s