Kold pocheret lakseside med rucola- og estragonsauce

Til fødselsdagsbrunchen ville jeg gerne have en kold pocheret lakseside. Jeg har aldrig prøvet at lave sådan en før. Men det er super nemt, og det bliver endnu nemmere af, at den skal laves dagen inden. Retten vil også være fin som en forret. Og rester af det tilberedte laksekød kan også bruges i fx laksemousse eller i en tærte, fx med spinat.
Jeg kan forestille mig at bruge andre krydderurter til pocheringen, men estragon er altså en virkelig dejlig krydderurt. Jeg tog udgangspunkt i denne her opskrift.

Kold porcheret laks. 8 pers.:

750 g laksefilet med skind
1 l vand
2 spsk hvidvinseddike
4 kviste frisk estragon
½ spsk salt
10 peberkorn
Citronskiver
1 dl dild

Krydderurtesauce:
1½ dl rucola
2 spsk friske estragonblade
3 spsk mayonnaise
2-3 dl creme fraiche 9%
Fint revet skal af 1 citron
Salt
Peber

  • Dag 1. Gå laksen efter og fjern synlige ben. Dup laksen tør og læg den i et ovnfast fad med skindet nedad. Opvarm ovnen til 175 grader.
  • I en gryde koges vand, hvidvinseddike, estragon, salt og peber sammen.
  • Hæld den kogende lage over laksen og sæt fadet i ovnen i 15 minutter til laksen er lige præcis tilberedt.
  • Lad laksen køle af i lagen og sæt den i køleskabet natten over.
  • Dag 2. Nu skal saucen laves. Hak rucola og estragon fint, evt. i en foodprocessor. Rør sammen med mayonnaisen og cremefraichen. Smag til med citron, salt og peber. Kom saucen i en skål.
  • Tag laksen op af lagen og fjern skindet. Laksen er fast i kødet, så det går nemt.
  • Anret laksen, drys dild over og pynt med citronskiver.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s