Anmeldelse af Danmarks bedste rugbrød

Da det i september 2012 blev afgjort, at Danmarks bedste rugbrød bliver bagt af Klosterbageriet fra Løgumkloster, var det jo nærliggende at lave en test her på ellevild madblog.

Det var et kartoffelrugbrød med hjemmelavet surdej, der vandt. Og det er smækfyldt med kartofler. Hele 300 g pr 1000 g brød. Og så bliver brødet rullet i kartoffelchips, inden det bliver bagt. Rugbrødet blev hjembragt via en af Anders’ søde kollegaer. Og med det samme rugbrødet var i huset, kunne det duftes. Det dufter nemlig af chips.

Rugbrødet smager dejligt, let syrligt, men mildt og med en tydelig rug-smag. Det smager altså ikke af chips. De mange gram kartofler er med til at gøre rugbrødet utrolig fugtigt/saftigt og næsten lidt klægt. Men det gør også at rugbrødet, selv efter de første to dage ikke tørrede ud. Hvilket er et stort plus, når rugbrødet skal med på madpakken.

Alt i alt et dejligt rugbrød, som bestemt kan anbefales. Det eneste minus er, at rugbrødet er lidt for klægt. Men det er altså langt opvejet af smagen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s