Tilpas i Alsace – gæsteindlæg

Jeg kommer lejlighedsvis til Strasbourg. Der er ikke meget tid til at opleve den charmerende franske by ved Rhinen, men god mad skal der jo være lidt tid til, og Alsaceområdet byder på mange dejlige, kulinariske oplevelser. Det lokale cuisine er præget af områdets særlige, blandede franske og tyske baggrund, som det f.eks. ses med klassikeren tarte flambée (Flammkuchen på tysk), som Ellen også har lavet. Denne gang prøvede jeg den gratinerede udgave på Brasserie La Chaine d’Or, men jeg har også tidligere fået en glimrende traditionel tarte flambée på Flamme & Coe. Byen kan bestemt også levere mere avanceret, moderne mad, bl.a. har jeg haft en dejlig oplevelse på L’Atelier Du Goût i nærheden af Place Guthenberg.
Som altid i det franske brasseriekøkken er man på sikker grund med quiche lorraine eller salade chevre choud, og det er dejligt at afslutte et måltid med en café gourmand, hvor man får en espresso med tre-fire små desserter, très délicieux. Mange er glade for choucroute – en slags alsacisk sauerkraut serveret med pølser og andet kød – men varm kål, traditionelt tilsmagt med en del kommen, falder nu ikke helt i min smag.
Alsace  er også stærk på vinfronten, især i forhold til hvidvin, hvor der produceres meget god vin af de aromatiske Gewürztraminer- eller Rieslingdruer, som også er tyske. Der produceres ikke meget rødvin i området, men dog rød Pinot Noir, som sædvanligvis er enkel, let og behagelig, men ikke så kompleks, og serveres afkølet.Og selvfølgelig lige en lille croissant til morgentheen

Reklamer

One thought on “Tilpas i Alsace – gæsteindlæg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s