Perlespelt med blomkål, squash og champignon

Alt er ikke jul herhjemme, selvom jeg virkelig synes, juletiden er dejlig. Vi kan ikke kun spise konfekt, and, flæskesteg, rødkål og den slags i december. Derfor tænkte jeg, at denne her opskrift ville passe fint.

En dejlig og nem ret til en kød-fri dag, og en god måde at få spist masser af grøntsager på. En skål med den cremede perlespelt er ren comfort-food for mig. Så kan julemaden godt få en lille pause.

Perlespelt med blomkål, squash og champignon. 2 pers.:

200 g champignon
2 spsk olie
200 g perlespelt
4 dl vand
1 klar bouillonterning
1 hel squash
100 g blomkål
Evt ½-1 dl madlavningsfløde

  • Champignonerne renses og skæres i mindre stykker. I en stor gryde varmes olien, og champignonerne steges til væsken er fordampet og de er gyldne.
  • Tilsæt vandet, perlespelten og bouillonen. Lad det hele koge i ca. 15 minutter.
  • Imens skæres squashen i tern og blomkålen deles i mindre buketter.
  • Når perlespelten mangler et par minutter tilsættes squash og blomkål. Hvis du gerne vil have en endnu mere cremet udgave, tilsættes madlavningsfløden. lad det koge i 2 minutter, så grøntsagerne stadig har bid.
  • Hvis perlespelten er ved at blive for tør, kan der tilsættes lidt vand. Smag til med salt og peber.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s