Jødekager med masser af kanel – gæsteindlæg

JKSNE

Jødekager er en af mine absolutte ynglingsjulesmåkager, og denne opskrift fra Meyers er supergod, især hvis du tilsætter en smule vaniljepulver. Det er en rimelig stor portion, så du kan eventuelt gemme halvdelen af dejen i fryseren til en anden god gang.

Jødekager

330 g mel
250 g smør
200 g lyst rørsukker
2 æggeblommer
½ tsk. vaniljesukker
1 æggehvide
3 spsk. lyst rørsukker
1, 5 spsk. stødt kanel
50 g hakkede mandler

  • Smuldr mel og koldt smør. Når det hænger løst sammen, tilsættes sukker og æggeblommer, og dejen æltes sammen, så den bliver ensartet.
  • Herefter rulles dejen til en eller flere pølser med en diameter på omkring 5 cm. Dejen er let at rulle, hvis du bruger husholdningsfilm (plastikfolie), som dejen så også kan afkøle i. Dejrullerne lægges herefter i køleskabet i mindst 2-3 timer eller i fryseren.  Jeg synes, at dejen er lettest at arbejde med, når den har været i fryseren, og så kan dejen jo også deles i portioner og gemmes, hvis man ikke skal bruge så meget.
  • Når dejrullerne er blevet godt kolde/frosne, skæres de i tynde skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl skiverne med æggehvide.
  • Bland rørsukker og kanel. Drys kagerne med kanelsukkeret og mandlerne.
  • Bag kagerne ved 200 grader til de er let lysebrune. Det går stærkt, omkring 5 minutter, så der skal holdes godt øje dem med.

Joedekager

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s