Stegte andebryster med spidskålsalat

Juleand

Jul og and går hånd i hånd. Men det der med at tilberede en hel and, det var lige lidt for stor en omgang for mig på sådan en almindelig hverdagsaften. Derfor var det oplagt at stege to andebryster i stedet. Her følger en fremgangsmåde og ikke en decideret opskrift.

Andebrysterne blev lægges med skindsiden nedad på en godt varm pande. Steg i ca. 20 minutter, vend derefter og steg videre i ca. 10 minutter. Tag brysterne af og læg dem til at “hvile”.

Imens laves sovsen. Fjern størstedelen af andefedet fra stegepanden. Tilsæt 2 spsk vand og “kog panden af”. Tilsæt  ca. 1-2 dl fløde og kog op. Lad fløden koge ind. Smag sovsen til med salt og peber, evt lidt af andefedtet, og hvad du ellers synes, at sovsen mangler. Tilsæt kulør efter behag.

For at få lidt grønt og sprødt til anden, valgte jeg at lave en finthakket spidskåls-salat. Der var ikke de store dikkedarer i den. Bare fintsnittet spidskål og en olie-eddikedressing.

Server andebrysterne skåret i skiver, sammen med kogte kartofler, sovs og spidskålssalaten. Det er måske ikke helt traditionel jule-and, men and smager nu altid lidt af jul!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s