Risengrød for allerførste gang

Risengrød1

For allerførste gang har jeg lavet risengrød. Jeg troede ellers ikke, at jeg frivilligt ville lave risengrød i mit eget køkken. Men da man jo skal bruge risengrød til at lave risalamande, og Anders faktisk er ret glad for risengrød, så kastede jeg mig over grødrisene.
I min familie bliver der spist risengrød lillejuleaften, men i mange andre familier kommer grøden også på bordet på mange andre dage i løbet af året. Det kommer dog nok ikke lige til at ske for mig. Risengrøden blev serveret med sukker, kanel og en smørklat.

Risengrød. 4 pers.:

2,5 dl grødris
2,5 dl vand
1 l mælk
1 tsk salt

  • I en mellemstor gryde koges vandet op og risene tilsættes. Lad det koge i 2 min.
  • Tilsæt mælken og kog op under omrøring.
  • Lad grøden koge i 35 minutter ved svag varme under låg. Rør jævnligt i grøden så den ikke brænder på.
  • Smag til sidst grøden til med salt.
  • Hvis noget af risengrøden skal bruges til risalamande, sættes den på køl med det samme.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s