Varmrøget laks på grøn bund med urtedressing

Varmrøgetlaks2

Her efter julen er det dejligt med nogle sprøde, friske smags-sammensætninger. Denne ret kan bruges som en forret, så vil der formentlig være mad til 4 personer, eller den kan spises som en let aftensmad. Under alle omstændigheder vil det være dejligt med friskbagt flutes til.
I julegave fik jeg to kuglejern, og nu fik jeg chancen til at bruge det mindste af dem til agurkerne. Det blev til nogle meget fine halvkugler. Og det var næsten som om, at agurken smagte bedre på denne her måde. Men det er vist bare indbildning!

Varmrøget laks på grøn bund med urtedressing. 2 pers.:

2 filet-stykker varmrøget laks, evt. med peber
Icebergsalat, ca. 2 håndfulde
Rucolasalat, 1 håndfuld
Agurk ca. en halv
1 avocado
Salt og peber

Dressing:
1 dl creme fraiche 6 %
Friske krydderurter
Urtesalt

  • Rør cremefraichen sammen med de friske krydderurter, der fint hakkes, smag til med urtesalt og stil til side.
  • Lav en bund af salatblade, der er vaskede og delt i mundrette stykker.
  • Hak avocadoen fint og drys over salaten.
  • Del den varmrøgede laks i store stykker og anret ovenpå salatbunden.
  • Lav kugler af agurken, eller hak den i tern, og fordel agurken over laksen. Giv et let drys med salt og peber (peber udelades, hvis det er peberlaks)
  • Slut af med at fordele små portioner af dressingen ud over anretningen.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s