Den rigtig nemme appelsinkage

Appelsinkage

Her om vinteren er appelsinerne dejlig søde, så hvorfor ikke bruge dem i en kage. Appelsinkagen er nem at bage og er som en dejlig svampet sandkage. Den er god sammen med en kop te, og den kan holde i flere dage, bare den er pakket ordenligt ind. Jeg har hentet inspiration til kagen hos Amo, men forenkelt opskriften en smule.

Appelsinkage:

250 g sukker
250 g smør eller margarine
250 g hvedemel
3 æg
2 usprøjtede appelsiner

  • Rør smør og sukker grundigt sammen.
  • Rør æggene i et ad gangen. Sørg for at det første æg er ordentlig rørt ind i dejen, inden det næste tilsættes osv.
  • Riv skallen af den ene appelsin og bland den i dejen.
  • Til sidst røres hvedemelet i. Rør grundigt, så der ikke er klumper.
  • Hæld dejen i en springform på ca. 24 cm i diameter  og bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
  • Når kagen er bagt, men stadig lun presses saftens af de 2 appelsiner og hældes ud over kagen, så den opsuger væsken.
  • Slut af med at rive den sidste appelsins skal ud over kagen.
Reklamer

4 thoughts on “Den rigtig nemme appelsinkage

    • Æggene fungere som hævemiddel. Så der er ikke brug for bagepulver. Kagen bliver dejlig svampet, så jeg synes det er en rar afveksling fra de “almindelige” appelsinkager, der godt kan blive lidt tørre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s