Paprikakylling i hvidvinssauce med mandler

Paprikakylling i hvidvinssauce er en gammel traver, og en opskrift som jeg har fra min mor. Retten kommer ikke så tit på bordet herhjemme, men ca. en gang om året kommer jeg i tanke om retten og får straks lyst til at lave den.

Det er en rigtig nem ret at lave og fuld af smag. Kyllingen bliver dejlig saftig og får et fint modspil af de sprøde mandler. Jeg vil anbefale, at der enten dampes lidt grøntsager til, fx broccoli, eller serveres en salat ved siden af.

Paprikakylling i hvidvinssauce med mandler 4. pers.:

500 g kylligebryst, gerne 4 små
½ tsk paprika
1 tsk salt
1 spsk olie
1 dl hvidvin
1 dl fløde
1 tsk maizena
Salt og peber
50 g mandler, smuttede

  • Krydder kyllingebrysterne med paprika og salt.
  • Brun kyllingen i olie i en stor stegepande og steg til kyllingen er 2 minutter fra gennemstegt.
  • Imens varmes en anden lille pande op, og mandlerne ristes, til de er gyldne og sprøde.
  • Hvidvin, fløde og maizena piskes sammen og tilsættes til panden.
  • Kyllingen skal småkoge i 2-5 minutter mere, så sovsen tykner. Smag til med salt og peber.
  • Server med ris til og drys mandlerne over.

Reklamer

2 thoughts on “Paprikakylling i hvidvinssauce med mandler

    • Sovsen kan varrieres på rigtig mange måder. Champignon lyder som en god ide.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s