Whoopie pie med Fluff-frosting

Whoopiepie2

Der har lige været Super Bowl, og amerikanerne er altså virkelig gode til at fejre det. Jeg havde set et hav af forskellige kager formet som en amerikansk fodbold, men da jeg så billeder af Whoopie pies formet som “footballs”, greb jeg chancen for at slå to fluer med et smæk – prøve at lave whoopie pies og lave noget football-agtigt til Super Bowl-natten.

De smager virkelig godt, selvom de ikke ser ud af meget, men de er søde og bløde, og har en dejlig smag af chokolade. De er en del nemmere at tage med sig end cupcakes, men har en smag i retningen af cupcakes. Whoopie pies kan varieres lige så meget som cupcakes, og kan bestemt også pyntes, omend ikke i samme grad som cupcakes. De fleste former for frosting, kendt fra cupcakes, kan bruges som fyld i whoopie pies’ne.

Opskriften var nem at gå til. Jeg har fundet den hos Mad&Bolig, men valgte at lave en anden frosting til, da jeg forelskede mig i en frosting fra epicurious.com. De brugte nemlig Fluff, som er en amerikansk marshmallow creme. Så bliver det vist ikke meget mere amerikansk! Kagerne flyder en del ud, så sørg for at holde god afstand på bagepladen. Hvis du gerne vil lave kagerne aflange i stedet for runde, så brug en lille kniv og træk dejen ud i den ønskede form.

Whoopie pies med Fluff-frosting. 8 store:

Kagerne:
65 g smør
50 g mørk chokolade
100 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel
20 g ægte kakao
1/4 tsk bagepulver
1/6 tsk natron

Fluff-frosting:
100 g blødt smør
100 g flormelis
45 g Fluff (marshmallow creme)
1 tsk vaniljepulver

 • Start med at bage kagerne.
 • Hak den mørke chokolade i mindre stykker og smelt den sammen med smørret. Jeg kom de to ting i en skål, gav det 1-2 minutter i mikrobølgeovnen og lod det derefter stå til det var flydende.
 • Imens piskes æg, sukker og vaniljesukker, til det er lyst og luftigt.
 • Tilsæt mel,kakao, bagepulver og natron og vend godt grundt.
 • Til sidst tilsættes chokoladeblandingen og rør godt rundt igen.
 • Fordel kagedejen i små runde kugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte en lille “ice-scooper” for at sørge for, at kagerne fik nogenlunde samme størrelse, men et par teskeer kan også bruges.
 • Bag kagerne ved 200 grader i 7 minutter og lad dem derefter køle af på en rist.
 • Når kagerne er afkølede, kan du lave frostingen.
 • I en skål piskes smør, flormelis, Fluff og vaniljesukker sammen med en el-pisker til frostingen er luftig. Det tager mindst 3 minutter, og frostingen vil være rimelig fast. Smag frostingen til, hvis den mangler lidt vanilje.
 • Nu kan kagerne samles.
 • Start med at parre kagerne to og to.
 • Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor tyl og fordel et lag frosting på undersiden af den ene kage, og læg den sammen med den anden kage.
 • Kagerne “sætter sig ” efter en times tid, og de kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i et par dage.

2 thoughts on “Whoopie pie med Fluff-frosting

  • Jeg plejer at købe det i Citti i Flensborg. Det kan også fåes i enkelte store supermarkeder og på nettet. Men du kan sagtens smelte en passende mængde skumfiduser og afkøle dem lidt. Men vær opmærksom på at fluff er MEGET sødt og har en meget let struktur, næsten som flødebolle-fyld. Håber det hjælper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s