Madeleinekager ‒ gæsteindlæg

Madeleine1

En fransk veninde introducerede mig for de her lækre kager, da vi arbejdede sammen i New York for en del år siden. Og inspireret af et besøg på Retour og ikke mindst nytårsferien i Paris, tænkte jeg, at det snart måtte være være min tur til at prøve at lave de luftige og elegante kager (opskrift fra Boligliv), som også er kendt fra Marcel Prousts store roman “På sporet af den tabte tid”. Romanen har jeg stadig til gode, men den står og venter tålmodigt på reolen. Til gengæld måtte jeg et smut i Kunst og Køkkentøj for at købe en god form, så kagerne kunne få den klassiske, smukke muslingeskalform.

Madeleinekager, ca. 26 stk.

130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 æg
125 g sukker
Korn fra 1 stang vanilje
5 tsk. citronsaft (man kan også bruge citronskal fra en hel økologisk citron)
125 g smeltet smør
Et par klatter smør til formen

  • Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn, så det skummer rigtig godt. Tilsæt citronsaft, og fold forsigtigt melet i æggemassen ad flere gange. Til sidst vendes smeltet smør forsigtigt i dejen.
  • Derefter skal dejen hvile på køl i ca. 20 min., til den er fast.
  • Tænd ovnen på 230 grader.
  • Smør formene med smør. Fyld dejen i formene til de er ca. 2/3 fyldte. Bag kagerne i ca. 5 min. Sænk varmen til 200 grader, og bag i yderligere 5-7 min. til kagerne er gyldne.
  • Når kagerne er gyldne og færdigbagte, tages formen ud. Kagerne skal egentlig afkøle på en bagerist, men mine var nødt til lige at stå omkring 5-10 minutter i formen, inden jeg let kunne få dem ud af formen.

Madeleine

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s