Restaurant Mêlée: Startskud på Copenhagen Dining Week – Gæsteindlæg

Så går det løs med Copenhagen Dining Week 2013. Det er vist tredje år, konceptet løber af stablen, men første år hvor jeg har været hjemme til at deltage. Copenhagen Dining Week er arrangeret af Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino, som samler ca. 100 restauranter i København, der alle serverer en fastlagt treretters menu til 200,- kr. inkl. San Pellegrino-mineralvand.

Første aften for mit vedkommende var i går på Restaurant Mêlée på Frederiksberg. Den franske restaurant er indehaver af en Bib Gourmand i Michelin-guiden og er desuden blevet rost af både anmeldere og kolleger. Der var godt tæt pakket i den lille restaurant og meget tralvt, men maden var bestemt udmærket.

Til forret var der suppe af Puy-linser med porre, saltet æble og hasselnød. Suppens fyld blev præsenteret “tørt” på tallerknen, og den varme suppebase blev skænket fra en kande ved bordet. Aftenens tema om rustik, ærlig mad blev slået an fra begyndelsen.

IMG_6898

Retten var meget lækker, cremet og velbalanceret. Linserne og hasselnøddesmagen spillede godt sammen, og porrerne og æblerne gav retten tilpas friskhed. Foretten blev matchet med en frisk, syrlig, men simpel og for kold Chardonnay.

Hovedretten bød på “grissebasse med selleri og surkål”.

IMG_6902

Det bestod af grissenakke i sauce (en slags stegesky, måske tilsmagt med vin, og i hvert fald dejligt med løg) serveret i gryde ved bordet. På tallerknen var der variationer over selleri – frisk, knasende blegselleri, let tilberedt knoldselleri og en selleripuré, tror jeg. En meget rustik, men gedigen servering, om end den medfølgende surkål ikke faldt i min smag. Den satte min medspiser dog stor pris på. Hertil havde køkkenet valgt en rigtig god, fyldig Rousillon (med Syrah) med “trænoter” uden at være eget. En dejlig, varm, provençalsk rødvin, der passede til retten.

Desserten bød på svesker med mørk chokolade og flødeskum. Ingen dikkedarer og helt enkelt. Nok for enkelt til min smag trods alt. Til den simple dessert var der en spændende vin doux naturel (sød hedvin) også fra Rousillon af 100 pct. Grenache fra 1994. Grenache er en “fylddrue”, men vinen havde krop og elegant sødme – en meget positiv overraskelse.

IMG_6905

Det var bestemt en bestået aften på Mêlée med velsmagende retter. Skulle jeg bedømme alene forret og hovedret, kunne jeg måske svinge mig op på små fire gafler, men den ordinære dessert og temmelig ufokuserede betjening gør, at den samlede oplevelse ender på tre gode gafler, også selv når prisen (200,- kr. pr. mand og dertil kommer vinmenu på 200,- kr.) tages i betragtning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s