Grønbech & Churchill revisited – gæsteindlæg

Anden runde med Copenhagen Dining Week bød på frokost på Grønbech & Churchill. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at besøge restauranten, og dét besøg udløste seks ud af seks gafler her på bloggen, så jeg var spændt på, om Michelinstjerneniveauet kunne holdes i forhold til Dining Week-konceptet.

Min medspiser og jeg blev bestemt ikke skuffede. Det er selvfølgelig ikke helt den samme helhedsoplevelse som med den store aftenmenu, men de tre Dining Week-retter var tro mod restaurantens linje og tegnede en flot skitse af stedets meget høje niveau og kulinariske retning.

Til forret var der en slags let saltet cheese cake med korender og oven på pastinakker som cremet veloute. Retten var krydret med lakridsrod og grønne anisfrø og blev serveret med en sprød skive knas af hårdt bagt brødskorpe (nok farvet med blæksprutteblæk), der lignede naturlig bark.

IMG_6912

Forretten var velsmagende og med mange fine smagsnuancer, især klædte den salte ost korenderne og pastinakken. Dog var retten efter min opfattelse en anelse for cremet, fuldfed, det var i hvert faldt en utrolig fyldig smag. Til forretten fik jeg en fransk hvidvin fra Loire-dalen (med Chenin blanc), der var frisk og let syrlig, men uden så meget karakter i forhold til rettens salt og fylde.

IMG_6918

Hovedretten var braiseret og glaseret andelår serveret med salat. Dertil var der pære syltet i brændevin, vendt i kanelpulver, og serveret med en fin pæremos. Herudover var der også en pakke med knoldsellerimos og skriver af tørret, saltet andebryst.

IMG_6919

Det var en utrolig velsmagende hovedret. Andelåret var dejlig saftigt og mørt, og det spillede rigtig fint sammen med den mere syrlige salat og den søde kanelovertrukne pære. Mosen af knoldselleri var dejlig cremet, men stadig med selleriets friskhed. Retten blev serveret med en flot, levende, spansk rødvin, hvis trænoter var passende dæmpede.

Til dessert var der fokus på æbler “som luftige & som bagte”. Det indebar et syltet æble med kokos og sort sesam og en kube fast æbleskum. Dertil var der frossen yoghurt med mynte og en luftig crème anglaise som bund.

IMG_6923

Æbletemaet for desserten var meget vellykket. Det var på en gang både blødt, sødt, frisk og let. Min eneste anke er, at mynten måske fyldte lige rigeligt i yoghurtisen, men det er nok mest mig, som er lidt kræsen på den front. Dertil blev serveret en sød, diskret hvid dessertvin.

Alt i alt var det en dejlig frokost, hvor retterne hang rigtig godt sammen. Der var stort fokus på grøntsager med mange forskellige smage, former og teksturer. Det fungerede rigtig, rigtig godt, og vores frokost levede bestemt op til mine forventninger. Men i denne omgang bliver det nu kun til fem ud af seks gafler. Og det kun fordi forretten var lidt for cremet. Så det er fem store gafler, for alt andet hang så fint sammen, også i forhold til vinmenu,  præsentation og service. Selv om der var fuldt hus, tog tjenerne sig tid til at forklare menuen ordentligt og svarede beredvilligt på spørgsmål. Kort sagt samme gode stil som sidst. Og for omkring 750,- kr. for to mand på det niveau kan man vist ikke forlange meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s