Nam Nam: Sidste omgang med Copenhagen Dining Week – gæsteindlæg

IMG_6968

Det sidste besøg i vores Copenhagen Dining Week-tour her i februar 2013 var på Claus Meyers Singaporerestaurant Nam Nam. Stedet har specialiseret sig i Peranakankøkkenet, som hverken min medspiser eller jeg før har stiftet bekendtskab med, men det viste sig som endnu et spændende asiatisk cuisine og mere sydøstasiatisk end kinesisk (selv om Singapore historisk er kinesisk).

Efter at have fået en del vin på de andre restauranter i forbindelse med Dining Week syntes det oplagt med drinks til maden. Jeg prøvede derfor en dejlig frisk og sød Watermelon Martini (vodka, limejuice, vandmelon) til forretterne, mens min medspiser begyndte med et glas tysk Riesling fra Moselområdet, en sikker vinder til asiatisk mad.

IMG_6958

Den første ret, vi fik serveret, var ”umai asian ceviche”, som bestod af  råmarinerede kammuslinger (umai) med en salat af mango, fennikel, rød peber, rødløg, sesamolie, korianderfrø og korianderblade. Meget friskt, lækkert og let. Smagene var fint afstemte, især var det positivt at fennikelsmagen var meget fint balanceret. Når der så tilmed er chili og koriander, bliver jeg bare altid glad!

IMG_6954

Den anden forret var “flying cheese”, som var et tyndt, lunt brød, nærmest en slags pandekage, med fyld af frisk gedeost, grønne blade, grøn chili og koriander.

“Flying cheese” er en variation af Singaporeklassikeren ”roti prata”, der er en speciel, svungen, næsten transparent hvededej, der for det meste steges på en jernplade uden fyld, for herefter at blive serveret. Her kom “madpandekagerne” à la Singapore som sagt med gedeost m.m.

IMG_6956

Hovedretten var “Singapore mamak beef curry” lavet af oksetykkam i kokosmælk med gul Singaporekarry, kanel, stjerneanis, nelliker, citrongræs, karryblade og chili. Den velsmagende, lidt stærke ret blev serveret med lange, ikkeklæbende gule ris (nasi kuning).

IMG_6962

Til hovedretten fik vi begge drinks. Jeg prøvede en sød Asian Hold Up (gin, Aperol, ananasjuice, citron, passionsfrugt), mens min medspiser fik en Singapore Gin Sling (gin, Cherry Heering, Cointreau, Bénédictine, ananas, citron, bitter, danskvand).

Det var en god søndag aften på Nam Nam. Man sad ret tæt, men udmærket, og restauranten var godt indrettet med åbent køkken og masser af farver, som skabte lidt hygge, og der var en livlig stemning som på restauranter i Østasien. Samlet udløser det fire gode gafler ud af seks mulige.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s