Fudge-vaniljekarameller med havsalt eller lakrids

Fudgekaramel2

I vinterferien var et af projekterne at få lavet en omgang karameller sammen med Anna. Opskriften er fundet hos anne au chocolat. Den har efterhånden været på diverse blogs i lang tid, men det er først nu, vi kom til at få prøvet at lave dem. Jeg troede, at denne her opskrift ville give halvhårde karameller, men det blev de bestemt ikke. De har mere konsistens som fudge-karameller. Måske skulle temperaturen have været højere? Nå, men smagen var helt i top, jeg vil dog stadig lede videre efter en opskrift, der giver nogle sejere karameller.

Ud over at det var hyggeligt at sammen om at lave karamellerne, var det rart at være to, så kunne vi skiftes til at røre. De mindst 10 minutters non-stop røreri er lidt hårdt for overarmene. Karamellerne kan tilsættes lidt af hvert, vi prøvede havsalt og lakridspulver. Men nødder, chili eller ingefær kunne også være fint.
Karamellerne kan pakkes ind i karamelpapir, eller måske findeles og drysses over en dessert.

Fudge-vaniljekarameller:

1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
1-2 tsk vanilje ekstrakt eller vaniljesukker

  • I en mellemstor gryde kommes alle ingredienserne. De smeltes sammen under omrøring ved svag varme. Hvis du skal have et smagsstof i pulverform i karamellerne, skal det tilsættes her.
  • Når sukkeret er opløst, skrues der op til middelvarme, og der røres konstant.
  • Sukkermassen skal nu koge op og koge i ca. 10-15 minutter, så massen bliver tykkere og mørkere. Jo længere massen koger, jo mørkere bliver karamellerne.
  • Hvis du skal have en form for fyld i karamellerne, kan du tilsætte det nu.
  • Fordel karamelmassen i et lille fad eller en aluminiumsforn, der er forret med bagepapir. Vi lavede 3 små forme, en med “naturel”, en med havsalt og en med lakrids.
  • Stil på køl i minimum 4 timer, hvorefter karamellerne er klar til at blive skåret ud, og måske vendt i lidt lakridspulver, og blive pakket ind, eller bare opbevaret i en dåse.

Fudgekaramelcollage

Reklamer

3 thoughts on “Fudge-vaniljekarameller med havsalt eller lakrids

    • Ja de var en smule vanedannende. Men som sagt, næste gang vil jeg prøve at lave nogle der er lidt hårdere. Selvom de var venlige ved tandfyldningerne!

  1. Ca. samme opskrift brugte jeg i går, dog var der 20 gram smør mindre og alm. sukker. Forskellen i karamellernes blødhed ligger i, hvor længe du koger massen. Den skal være okay mørk. Først varmes, til massen smeter, og så koges i 15 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s