Lakseforret med æggestand, asparges og rødløgsdressing

Nytårforret

Det er snart 3 måneder siden at det var nytårsaften, men jeg har slet ikke fået blogget om maden! Så nu er det på tide, og naturligvis starter jeg med forretten.

Til nytårsaften ville jeg gerne lave en forret, der kunne forberedes på forhånd, så jeg bare skulle samle retten lige inden servering. Kombinationen af røget laks og æggestand er vist ikke nogen nyhed, men nogle gange ligger hele forskellen i anretningen.
Opskriften er nem at lave til mange, og du bestemmer selv, hvor lidt eller meget der skal være af hvert element på tallerkenen. Det er dejligt med et stykke lunt flutes til forretten.

Forret med røget laks og æggestand:

Et stykke røget laks
Radiser
Dild
Grønne asparges

Dressing:
1½ dl mayonnaise, gerne hjemmelavet (se her)
½ rødløg
Dild
Citron
Salt og peber
Æggestand: til 4-6 pers.
3 æg
1 dl fløde
Salt og peber

  • Æggestanden og dressingen laves i god tid.
  • Æggestand laves sådan: Pisk æggene godt sammen med fløden og tilsæt salt og peber. Gerne hvid peber, da sort giver tydelige sorte pletter.
  • Kom æggemassen i en frysepose, bind knude på og undgå at få fanget for meget luft i posen.
  • Sænk posen ned i en lille gryde med vand, der simrer. Det skal ikke koge vildt og voldsomt. Lad posen blive i det simrende vand til æggestanden har sat sig. Det tager ca 20 minutter. Sæt æggestanden til afkøling i køleskabet.
  • Dressing: Rør mayonaisen sammen med finthakket rødløg og dild. Smag til med citron, salt og peber. Stil koldt, minimum i 30 minutter, gerne længere så smagen når at udvikle sig.
  • Nu det er tid til at anrette forretten.
  • Skær den røgede laks i bjælker og anret 2 stk på hver tallerken.
  • Blancher aspargesene og kom dem i iskoldt vand, så kogningen standses.
  • Skær radiserne i skiver og anret.
  • Skær den kolde æggestand i tern og pluk små stykker af dild.
  • Anret alle elementerne pænt på tallerkenerne. Slut af med at fordele dressingen. Server med lunt flutes og lidt frisk citron.
Advertisements

2 thoughts on “Lakseforret med æggestand, asparges og rødløgsdressing

    • Så ved jeg da hvad jeg skal servere næste gang i kommer på besøg! Så er det sikkert også asparges-sæson

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s