Regnbuekage til 1 års blog-fødselsdag

Regnbuekage6

I dag er det bloggens 1 års fødselsdag! Og det skal da fejres med kage.

For et år siden kom det første indlæg på ellevild madblog, det var Grøn karry og kylling i kokosmælk. I løbet af året har jeg lavet 143 indlæg, og bloggen har haft 28 gæsteindlæg. Samlet har der altså været 171 indlæg, et meget højere antal end jeg havde troet, da bloggen fik sin spæde start. Det har været så sjovt og udfordrende, og som jeg skrev i mit nytårsindlæg, så har jeg lært en masse. Jeg håber på mange flere gode år med bloggen, og vil holde fast i at lave det, jeg synes er allermest sjovt og spændende. Jeg er så glad og taknemmelig for alle jer, der har lyst til at læse med, og forhåbentlig får lyst til at gå en tur i køkkenet og afprøve en af opskrifterne.

Nu til fødselsdagskagen! Det var ikke nemt at vælge, hvilken kage jeg skulle lave. Den skulle jo være festlig, men også overskuelig, og jeg var ikke lige i humør til at lave en traditionel lagkage med mousse, creme og så videre. Svaret kom for 2 uger siden, da jeg var i London med Anna og købte et BBC GoodFood-blad. På forsiden var den flotteste regnbue-kage, og siden har mine tanker kredset om lige netop denne kage. Så den skulle det være.
I original opskriften er det er stor lagkage, men jeg skulle ikke bruge en stor kage til 18 personer, så derfor tilpassede jeg opskriften og bagte bundene i små porcelænsforme. Jeg lavede kun 4 lag, dels for at undgå at bage bundene af flere omgang (jeg har 4 ens små porcelænsforme) og dels for at kagen ikke skulle blive for høj. Jo større diameter dine forme har, jo flere lag kan du lave uden at kagen bliver ustabil. Derudover er der, som jeg har skrevet før, noget ekstra sødt over kager i mindre størrelser.

Til at farve dejen med, brugte gelfarve fra Dr.Oetker, som jeg havde købt i Tyskland. I originalopskriften anbefalede de pastafarver for at få klare og flotte farver. Jeg kan godt forstå deres anbefaling, da pastafarverne er nemme at få meget tydelige. Men gelfarverne kunne fint bruges.
Kagens bunde bliver meget tætte og svampede i konsistensen, hvilket er godt til at gøre kagen stabil og giver god holdbarhed, samtidig med at den er lækker at spise. Jeg lavede bundene aftenen inden og samlede kagen næste morgen. Hvis jeg en anden gang skal lave denne regnbuekage, vil jeg overveje at tilsætte lidt smag til de forskellige lag, fx citron til det gule lag, lime til det grønne, hindbær til det røde og blåbær til det blå. Det kunne dog gøre smagsbilledet lidt rodet. Men citron i alle lag ville være en sikker vinder.

Regnbuekagecollage1

Regnbuelagkage 4-6 pers.:

Bunde:
125 g blødt smør
225 g mel
150 g rørsukker
3 æg
3 spsk kærnemælk
½ tsk bagepulver
En knivspids salt
1 tsk vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
Frugtfarver eller pastafarver

Frosting:
200 g friskost naturel
90 g flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

 • Smør 4 runde bageforme med smør og læg bagepapir i bunden.
 • Kom alle ingredienserne til bundene i en stor røreskål , undtagen frugtfarverne, og pisk sammen.
 • Fordel dejen i 4 skåle og indfarv hver portion dej, til du er tilfreds med farven. Den farve, som dejen har nu, vil være tæt på den samme farve, som bunden har, når den er bagt. Hold dig ikke tilbage med farverne. Det skal gerne kunne ses, at det er en regnbuekage.
 • Fordel ca. 1 dl dej i hver bageform, afhængigt af hvor stor din bageform er. Det er vigtigt, at bundene ikke bliver for tykke. Hvis du har dej i overskud, kan resten af dejen bages i små muffinsforme.
 • Bag bundene ved 160 grader i ca. 15 minutter. De er gennembagte, når du kan stikke en kødnål ned i kagen, og den er ren, når den kommer op.
 • Lad bundene køle af og vend dem ud af formene. Hvis bundene skal bruges dagen efter, pakkes de løst ind i stanniol, mens bagepapiret stadig er på.
 • Imens bundene bliver helt kolde, laves frostingen.
 • Pisk friskost sammen med vaniljeekstrakt og flormelis kortvarigt. Hvis du pisker for længe, bliver den meget flydende og kan skille. Hvis den bliver for flydende, kan du tilsætte lidt mere flormelis og sætte den på køl, så frostingen ”sætter sig” lidt.
 • Saml kagen ved at lægge en lille klat frosting på et kagefad og læg den første bund midt på kagefadet. Kom frosting på toppen af bunden helt ud til kanten og læg den næste bund oven på. Gentag til alle bundene er brugt. For at få en flad top er det en god ide at vende den sidste bund, med bunden opad.
 • Smør resten af frostingen på toppen og op langs siderne.
 • Stil kagen på køl, indtil den skal spises.

Regnbuekage93

Reklamer

4 thoughts on “Regnbuekage til 1 års blog-fødselsdag

  • Hej Maja
   Nej, jeg har langt fra nået en opskrift fra hver kogebog. Det er så meget inspiration rundt omkring, så kogebøgerne bliver nogle gange lidt forsømt. Men de er ikke glemt :-) Det er meget mere at glæde sig til fremover.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s