Hamborg – tyske kulinariske oplevelser

Hamborg5

Kun et par times kørsel fra Danmark ligger dejlige Hamborg. Jeg havde mit første besøg i byen i november sammen med Anna, og det bliver bestemt ikke det sidste. Vi havde forberedt os lidt i forhold til, hvilke restauranter vi ville på, men tiden var begrænset, og vi skulle også nå sightseeing og shopping.

Hamborgcollage2

Den første frokost blev indtaget på Brauhaus Joh. Albrecht for vi ville gerne prøve noget “ægte” tysk. Anna fik en rigtig stor schnitzel, hvor paneringen var lavet på Brezelbrød, og jeg fik en tysk “tapas”. Jeg synes desværre ikke, at min “tapas” var lige i øjet, kun to ud af de fire små retter var lækre, nemlig en mini-schnitzel og brasede kartofler. Men “pølse-salaten” og de små pølser faldt igennem. Annas schnitzel var lækker og lige så tysk som den kan blive, så den blev selvfølgelig serveret med sauerkraut.

Vi boede på et superlækkert hotel midt i centrum, Hyatt, som ud over at have lækre værelser, et lille spa og dejlig morgenmad også huser restaurant Apple. Restauranten havde fået rigtig fine anmeldelser på Tripadvisor, så der blev aftensmaden indtaget den første aften.

Hamborgapplecollage2

Vi startede med en dejlig frisk æbledrink, lavet på vodka og æble juice, og smagt til med apple sour (en slags liqueur eller snaps), lime saft, lidt sukker og tonic. Den blev serveret iskold i et lavt glas med to tynde halve skiver af grønt æble. En skøn aperitif, der også ville kunne serveres i et cocktail- eller champagneglas, hvis man skulle være inspireret til at prøve derhjemme.  Aftensmaden blev til en gang chateau briand, så dejlig som aldrig før. Den var smørblød, stegt perfekt og havde en dejlig kraftig, men mild smag. Til det gode kød fik vi i små kokotter serveret velsmagende kartoffelgratin, stegte svampe, grøntsagskompot, bl.a. med løg, og en dejlig rund bearnaisesauce. Vi var i kødhimlen! Aftenen sluttede vi med the og fine små petit fours.

Hamborgcollage1

Næste morgen var det dejligt at vågne op til en stor og fuld morgenmadsbuffet af høj kvalitet. Der var endda champagne, hvis man havde lyst til det. Efter den omgang var vi klar til at udforske byen lidt mere.

HamborgTschcollage

Som beskrevet gik ikke hele turen ud på at spise, men  vi havde forberedt os med en frokost-reservation på Tschebull, som har en Bib Gourmand fra Michelinguiden. Restauranten har specialiseret sig i østrigsk mad, og alt var helt gennemført. Selv på toilettet var der alpetema med bakketop-tapet. Og den østrigsk mad, det var rigtig lækker. Jeg fik alt wiener tafelspitz, der bedst kan beskrives som en oksespidsbryst/cuvette, som porcheres og bliver så mørt, at det kan tygges med øjenbrynene. Dertil var der cremet spinat, æblepeberrod, purløgssauce og röstikartofler. Jeg ville med glæde køre hele vejen til Hamborg igen bare for den ret! Anna fik skiver af en mør kalvekødssteg, der blev serveret med en bund af vintergrøntsager i en kraftfuld skysauce serveret med selleriskum.

Jeg er sikker på, at Hamborg rummer endnu flere dejlige spisesteder, både at Michelin-kvalitet og af den mere autentisk tyske slags. Jeg håber, at jeg snart vender tilbage, gerne til sommer, så jeg kan få en kanalrundfart og se byen i et lidt mere solrigt lys.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s