Hummus med soltørrede tomater

Hommus4

Nogle gange er det en dårlig ide at lave mad, når man er rigtig sulten, i hvert fald hvis man også skal tage billeder af maden, inden man kan spise den. Det var tilfældet her. I mit hastværk glemte jeg helt at komme persille i. Men hold da op hvor smagte hummusen dejligt.
Den er nem at variere og kan ændres, så den passer til lige dine smagsløg. Fx med chili og persille. Du kan også bruge mindre hvidløg, hvis du ikke er vild med den stærke smag af rå hvidløg. Jeg brugte betydelig mindre olivenolie end man normalt gør, og kom derfor cremefraiche i for at få en cremet konsistens.
Det er vigtigt at smage hummusen til og smage dig frem til, hvordan lige netop du gerne vil have den. Du kan servere hummusen sammen med friske grøntsager, sprøde pitabrød eller fx som en del af et tapas-bord.

Hummus med soltørrede tomater:

1 dåse kikærter
2,5 spsk soltørrede tomater i olie
100 g olivenolie
2 spsk creme fraiche 6 % eller græsk youghurt
3 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
Salt og peber
1 tsk Tahin sesampasta
Evt chili og finthakket persille

  • Kom alle ingredienserne i en blender, og blend godt sammen.
  • Smag hummusen til, det er vigtigt at den har en god balance imellem det syrlige, bitre, salte og søde.

Hummus1

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s